Träna hos oss

Öppen träning

Vi har öppen träning på tisdagar mellan kl. 18:30:00 och 20:00. Dessa träningstillfällen är inte instruktörsledda. Det innebär att du tränar det du själv vill och behöver träna på. Under terminerna finns det alltid minst en planvärd på plats som t ex kan hjälpa till med kommendering eller budföring. Det är också bra om man kan hjälpa varandra.

OBS! När det är ljust på kvällarna så förekommer det skott på tisdagkvällarna, med andra ord: när det är mörkt ute så skjuter vi inte. Förutom denna kvällstid har vi upplåtit ytterligare några tider då det är tillåtet att skjuta på klubbområdet. Här nedan är samtliga tider:

Måndagar 10:00-12:00
Tisdagar 18:30-19:00 (sker på vår öppna träning med hjälp av planvärd)

Fredagar 11:00-12:00
Söndagar 13:30-14:00

Då det inte alltid förekommer skott andra tider än tisdagar, så är det bra om man talar om för andra som tränar att man tanker skjuta. De som har en skotträdd hund har då  möjlighet att lämna klubben under den stunden skott förekommer.

Respektera att det är skottförbud på klubbområdet övriga tider. Bra att veta är att om det är någon tisdag vi inte har planvärdar så kan inte klubben garantera att vi ställer upp med skott för träning.

Hundrundan

Hundrundan är en instruktörsledd aktivitetspromenad som går ojämna veckor i regi av Tyresö Brukshundkllubb. Fokus ligger på vardagslydnadsövningar. Passar alla oavsett ålder, ras , förkunskaper. Vill du ha en bra relation med din hund och träna på vardagslydnad i grupp så är hundrundan något som passar dig. Vi går en promenad tillsammans och stannar på olika ställen och gör lite övningar. Vi anpassar övningarna just efter dig. OBS ! Det är inte fri hopp och lek för hundarna utan fokus ligger på glädje, samarbete och kontakt trots störningar från de andra runt omkring. Har din hund svårt att koncentrera sig runt andra hundar, skäller eller gör utfall - inga problem ALLA är välkommna, vi utgår från individen och anpassar övningarna därefter.

Vi samlas klockan 19.00 på parkering till Tyresö Brukshundklubb. Ingen föranmälan krävs.

Kostnad 50:- per gång inklusive fika ( klippkort finnns också att köpa för 250:- )

Inte medlem i Tyresö BK?

Är du medlem i SBK och kommer från en annan lokalklubb är du självklart välkommen att träna hos oss som gäst då och då! Vi vill bara att du iakttar hänsyn och inte stör vår verksamhet, att du talar om att du är hos oss och tränar och att du följer våra ordningsregler. Vi har en plan där vi sällan eller aldrig bedriver kursverksamhet och den får man alltid träna på (om det inte är tävlingar just då).

Foto: Lena Larson